FAQ


1. Hoe lang zal het duren om mijn website te ontwikkelen?

Het enige ware antwoord op deze vraag is ‘het hangt ervan af’. Het hangt af van de complexiteit van de winkel, of het een pasklaar thema is of dat een eigen design ontwikkeld moet worden, of het nodig is om data over te plaatsen of dat er sprake is van systeemintegratie. De lijst van afhankelijke factoren is eindeloos. Dientengevolge kan de ontwikkeltijd variëren van een paar weken tot een aantal maanden. We maken geen loze beloften en zullen u een accurate planning laten zien zodra we weten wat de doelen en eisen aan het project zijn. U kunt uw project details delen of een online overleg plannen door middel van het formulier aan de rechterkant van deze pagina. Dan zullen we een tijdlijn en offerte voor u uitwerken.

2. Wat is de typische project workflow?

De project workflow varieert, afhankelijk van de complexiteit en grootte van het project en de project management methode die wordt toegepast. Grote projecten worden geleverd in iteraties, vanwege de grote hoeveelheid werk. Het project betreft in de regel de volgende fasen:

3. Eisen analyse en project planning

Onze project manager (PM) werkt met u samen om de project eisen te bepalen. Als de eisen zijn verzameld plannen de PM en de technisch systeem analist een oplossing op basis van het eisenpakket. Naar aanleiding hiervan worden zowel de kosten en de tijdlijn opgezet. Wanneer u hiermee instemt, ontvangt u een plan om het project te realiseren. Vervolgens begint de ontwerp/ontwikkelingsfase. Deze fase bevat ook een aantal juridische kwesties zoals copyright en financiële kwesties.

4. Design

Als u besluit een door ons ontworpen design te gebruiken in plaats van een kant en klaar thema (lees hier over de voor- en nadelen van iedere optie), begint onze ontwerper met werken aan een raamwerk om de plaatsing van verschillende elementen op de website te visualiseren. Wanneer we het eens zijn over de raamwerken, maakt de designer een model, dat na reviews, aanpassingen en uiteindelijk instemming door gaat naar de volgende fase.

5. Ontwikkeling

Afhankelijk van uw eisen bevat het ontwikkelingsstadium Magento installatie en configuratie; thema installatie of creatie; backend-functionaliteit ontwikkeling en data verplaatsing; en inhoud lading. Als de werklast te zwaar is, kan deze fase gesplitst worden in kleine sprintjes, zodat u het proces beter kunt volgen.

6. Kwaliteitsverzekering

Op dit punt wordt de website besproken en getest door onze QA ingenieurs om ervoor te zorgen dat het soepel werkt op verschillende apparaten en browsers. Nadat alle fouten zijn gecorrigeerd en alle verbeteringen zijn doorgevoerd is de website klaar om de lucht in te gaan.

7. Website lancering en en post-lancering QA

Dit is de laatste fase van het project, de website wordt verplaatst naar een online server. Na de lancering wordt de website nogmaals gecheckt door onze QA specialisten om te zorgen dat alles werkt en er geen fouten zijn ontstaan tijdens het lanceringsproces. Als er fouten zijn ontstaan worden deze gecorrigeerd door het ontwikkelingsteam. Dit zijn de belangrijkste fasen die een regulier project doorloopt. Toch is dit in de meeste gevallen niet waar het eindigt. Het wordt gevolgd door de zesde fase: ondersteuning en onderhoud, waar we regelmatig ‘gezondheidschecks’, updates en belangrijke onderhoudstaken uitvoeren.

8.Met wie zal ik aan het begin van het project communiceren?

In het allereerste begin wordt er een project manager (PM) toegewezen aan uw project (behalve dat u direct samenwerkt met een ontwerper/ontwikkelaar). De PM is niet alleen verantwoordelijk voor het leveren van het project, maar is ook de persoon met wie u altijd in contact kunt komen met iedere project gerelateerde kwestie.

9. Bieden jullie ook ondersteuning aan na afronding van het project?

Ja. We bieden zowel maandelijkse ondersteuningspakketten als uur gebaseerde ondersteuning wanneer het nodig is. Neem contact met ons op om hier meer over te weten te komen.

10. Hoe behandelen jullie urgente situaties?

Ons ondersteuningsteam werkt van maandag tot vrijdag, van 10:00 tot 20:00, UTC +2. Hoewel we niet 24/7 ondersteuning bieden, doen we ons best om noodsituaties te behandelen buiten onze werktijden en tijdens het weekend (in dit geval wordt het dubbele uurtarief gerekend). Alle verzoeken worden behandeld op volgorde waarop ze verschijnen, hoewel noodsituaties prioriteit krijgen (wanneer uw website er uit ligt, betalingen niet werken, etc.)
//]]>