Overstap naar Magento


Magento is het meest veelzijdige en krachtige open-source e-commerce platform en veel webwinkeleigenaren zouden voordelen hebben aan een webwinkel op Magento in plaats van hun oude winkelwagentjes (OsCommerce, VirtueMart, XCart, etc.) Een ander geval is wanneer mensen beginnen met een simple hosted e-commerce oplossing (Shopify, Wix, Volusion, etc.) en zich, nadat ze groter zijn geworden, realiseren dat ze iets specialers willen, dat is aangepast aan hun behoeftes. Ook zijn er veel webwinkels gemaakt op particuliere platforms of verouderde technologieën, wat te duur kan worden om te onderhouden of aan te passen vanwege een tekort aan technologische experts. In deze gevallen kan Magento een geweldige oplossing zijn, omdat er een grote groep technici is die altijd kunnen helpen.

We hebben een hoop ervaring met de overstap van de bestaande oplossingen naar Magento, met alle data, het oude of een compleet nieuw design, vanaf alle soorten platforms, met ieder niveau van complexiteit.
Een ander belangrijk onderwerp tegenwoordig, is de upgrade van Magento 1.x naar Magento 2.x. Ondanks dat ze dezelfde naam dragen, is het eigenlijk geen update. Deze twee platformen zijn ontzettend verschillend, vooral op het gebied van de gebruikte technologieën.

Magento 2 bevat ingebouwde middelen om automatisch data te verplaatsen. Voor relatief simpele websites kan het vrij snel en moeiteloos gedaan worden. Voor ingewikkeldere Magento 1.x. websites met veel aanpassingen geldt dat we meestal een data overgangsscript schrijven. Dan verplaatsen we het design en de functionaliteit, of liever maken we deze zelf, omdat er geen overeenkomsten zijn tussen de beide thema’s en uitbereidingen voor deze platforms.

Vaak wordt er gevraagd “zal ik mijn bestaande website naar Magento 2 of Magento 1 verplaatsen?”
Antwoorden is dan dat Magento 1.x. binnenkort een verouderd platform wordt zonder goed onderhoud, dus dat u vroeg of laat toch naar Magento 2 moet overstappen.
Waarom zou u dan niet meteen nu overstappen?
//]]>